test
Home Betalend Filosoof en theoloog Luc Anckaert: ‘Bij alles wat ik zeg, stel ik mij de vraag: wat kan dit betekenen voor mijn studenten?’

Filosoof en theoloog Luc Anckaert: ‘Bij alles wat ik zeg, stel ik mij de vraag: wat kan dit betekenen voor mijn studenten?’

2
Filosoof en theoloog Luc Anckaert: ‘Bij alles wat ik zeg, stel ik mij de vraag: wat kan dit betekenen voor mijn studenten?’

Jaarlijks trekt filosoof en theoloog Luc Anckaert met zijn studenten naar Auschwitz, het gruwelkamp waar zovele joden het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog: ‘Zo’n momenten veranderen hun kijk op het kwaad en op de wereld. Vaak kunnen ze achteraf hun eigen problemen meer relativeren. Waarover maken wij ons zorgen? Het werkt ook engagerend, tegen antisemitisme bijvoorbeeld.’ Sinds de coronaperiode maakt de KULeuven-docent joodse wijsbegeerte prachtig gesculpteerde rouwpauwen: ‘Telkens als een student of een collega geconfronteerd wordt met een overlijden,…
VERDER LEZEN...

Deze inhoud is enkel zichtbaar voor leden. Meld je aan of registreer om toegang te krijgen tot het volledige artikel!
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here