Home Betalend Kan kunst troosten? Koen Lemmens over zijn overleden moeder

Kan kunst troosten? Koen Lemmens over zijn overleden moeder

0
Kan kunst troosten? Koen Lemmens over zijn overleden moeder

Al sinds mijn opleiding als beeldend kunstenaar voelde ik me aangetrokken tot het sacrale. En zo hebben spiritualiteit en het sacrale tot op vandaag mijn beeldend werken gevoed en vormgegeven. Het voorbije jaar legde ik mij toe op het thema Mater Dei (Moeder Gods) en het oud middeleeuws geschrift Stabat mater dolorosa (‘De moeder stond bedroefd’ of ‘De wenende moeder onder het kruis’). Ut sibi complaceam – Dat ik Hem alleen behaag In een eerste voorbereidende fase vond ik inspiratie in…
VERDER LEZEN...

Deze inhoud is enkel zichtbaar voor leden. Meld je aan of registreer om toegang te krijgen tot het volledige artikel!
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here